Mamma

I dag er det din dag. Du har sett meg vokse opp, klødd deg i huet en million ganger for alt sprellet jeg har funnet på gjennom årene. Mens jeg fortsatt ser på den tiden som good times, er skuldrene dine endelig senket. Tenåringshormonene mine har både du og pappa kranglet med i timesvis. For det har ikke vært bare bare å ha ei veslevoksen datter som "vet mer" enn dere, og spiser mer enn dere til sammen. Jeg likte ikke å rydde etter meg hjemme, hjalp ikke stort å mase - selvfølgelig! Og på grunn av deg ble jeg aldri helt kjent med den vaskemaskinen i utehuset, det var fint å bo 5-stjerners hos deg, mamma. Håndklær og sengetøyet byttet seg av seg selv, skjønner ikke det, og rommet mitt? Det var aldri en flekk på gulvet, mulig du hadde noe med det å gjøre også. Jeg skjønte ikke hvor lite jeg kunne om husarbeid før jeg flyttet ut, ja det var et stort nederlag for egoet mitt som kunne alt - så klart! Men du var alltid en tast unna. Deg kan jeg spørre om alt og litt til, for vi har mistet helt sperrene for hva vi kan spørre hverandre om. For du liker å hjelpe meg, trøste meg og støtte meg. For du er god tvers gjennom!

Jeg vet at jobben som mammaen min ikke har vært lett, jeg har ikke gått inn for å gjøre den lettere heller. De gangene du har hatt lyst til å kvele meg, for hver gang "jeg har rett". Og for hver gang jeg aldri rakk skolebussen fordi "fem minutter til!" i speilet på badet var mer interessant. Jeg visste vel at den røde bilen din kunne lett bli skolebussen min. For du måtte jo sørge for at barnet ditt kommer seg tidsnok til skolen! Og de shoppingrundene der du måtte gå to timer i strekk etter den furtne rumpa mi, så stakkars-meg også skulle finne seg nye klær. Som jeg allerede hadde i skapet - med prislapp på! Og Taxfree rundene? Først måtte vi sørge for at pappa fikk en øl i hånda (funker hver gang!), før vi vinket hadebra for å skaffe en ny parfyme til vår samling. Etter at jeg flyttet ut, har du og pappa byttet ut parfymesamlingen med vin. Vi har byttet ut evig-mas med kvalitetstid, og du lager den beste thaimaten i byen! Tiden med deg har beveget seg så fort, vi har ledd og vi har grått. Vi har kranglet og vi har diskutert, men jeg har aldri en dag tvilt på dine intensjoner. Du gjør alt ut av kjærlighet, absolutt alt! Ikke bare for meg, men alle rundt deg.

Takk mamma. Takk for at du er den stødige klippen i livet mitt. Den som får meg til å le hjerterått, når jeg har minst lyst. Den jeg snakker med når jeg trenger frisk luft. Takk for at du gjør en god jobb som mamma, for at du har troen på meg som ingen andre. På grunn av deg, vet jeg at jeg kan klare å oppnå alt jeg ønsker meg i livet. For du er et bevis på at man kan starte fra null og klatre oppover, med begge bena plantet på bakken. Jeg vet du er stolt av meg og alt jeg har oppnådd så langt, og ingen har flere bilder av barna sine enn deg. 

En dag mamma, en dag vil jeg elske barna mine slik du elsker meg. For det er slik du har lært meg å elske. Endeløst og betingelsesløst. 

Gratulerer så mye med dagen, min gledesspreder. 

Klem,
din tjukken. 

Denice Hagen