SoMe-markedsføring

Etter å ha gjort endel boligstylinger for privatpersoner, har vi begynt å få henvendelser direkte fra eiendomsutviklere. De forteller oss at annonsering på finn.no alene blir for tynt i dagens tøffe marked. I 2017 er alles øyne på nett! Selger du noe, hva som helst, da har du ikke råd til å ignorere dette! 

Jeg skal fortelle deg en hemmelighet.. Menneskers oppmerksomhet er idag på en mobilskjerm. Om du liker det eller ikke, det er der øynene til kunden din befinner seg om dagen og du må være der! Synes du ikke? Konkurrenten din vet det også snart..  Det er lenge siden det "å Google bedriften før man handler" ble en forbrukervane. Nå bruker vi i tillegg sosiale medier for å konkurrere om å bli en av de heldige som i det hele tatt blir Googlet. En solid nettprofil er viktigere enn noen gang. Nettsiden fra 2011 og månedlige oppdateringer på Facebook blir rett og slett for tynt! 

Vi er på nett fordi vi vil ha oppmerksomhet. Når vi får oppmerksomhet fra de rette menneskene kan vi vise de hva vi brenner for, hvorfor de vil ha akkurat vårt produkt og hvordan de kan få tak i dette. Oppmerksomheten stjeler vi i sosiale medier, derifra må vi dra de forsiktig imot nettsiden vår, uten at de mister interessen. På nettsiden omgjør vi oppmerksomhet til salg. 

I Interior123 kaller vi dette bueskyting. (Les om bueskyting-strategien her).

Siden den dagen jeg fikk 10.000.- til å teste ut Facebook Dark posts i november 2014 har jeg forstått hvor vannvittig effektivt markedsføring i sosiale medier kan være! Jeg jobbet som markedsansvarlig for et frittstående treningssenter i Hønefoss og var svært skuffet over resultatet vi fikk etter å ha brukt 50.000.- på annonsering i lokalavisen (absolutt ikke min avgjørelse btw. ✋). Halvparten av denne summen var for en L-bannerannonse som hadde et eneste formål, trekke trafikk til nettsiden vår. Den stod oppe i tre dager og ruvet over alle de andre annonsene på nettavisen deres. Dag 1: 24 besøk, dag 2: 18 besøk Dag 3: 21 besøk. 🙌 Over halvparten av disse var på siden i under 2 sekunder! De hadde altså høyst sannsynlig trykket feil og måtte trykke seg ut igjen av siden til "det forbanna treningssenteret!" Resultat: 794.- pr. relevante klikk til nettsiden. 

Så hva med de 10.000.- jeg brukte på Facebook Dark Posts? (Ja, jeg var ekstremt tidlig ute med dark posts og det var nok helt sikkert ingen andre i Hønefoss som benyttet seg av dette. Det er fortsatt svært få til ingen som gjør det idag heller forresten 😁)

Dette var første gang jeg annonserte på Facebook og jeg visste ikke annet om Dark Posts enn at jeg kunne selge samme produkt til flere ulike publikum, uten at jeg måtte publisere innleggene på siden min. Jeg gjorde naturligvis mange feil når jeg annonserte første gang, (ser du hvilken annonse jeg gjorde minst feil på?) likevel sier resultatet litt om potensialet for eksponering og mulighet for trafikk på denne plattformen! 158.720 totale visninger fordelt på 19146 unike brukere som bor i eller rundt Hønefoss (totalt ca. 40.000 mennesker lever i det avgrensede området). 1628 klikket seg til nettsiden vår for å lese mer om treningssenteret og tilbudet vårt. Bør jeg også nevne at de som klikket seg inn gjennomsnittlig brukte 54 sekunder på siden?

Man ser at jeg brukte unødvendig mye penger på annonsering, da de samme menneskene så videoen i snitt 8 ganger. Dette kostet meg veldig dyrt, da Facebook satte opp prisen mange ganger når jeg begynte å bli "spammy"! Jeg kunne også avgrenset publikummet bedre i de to øverste annonsene. Annonsene i seg selv var det mye å hente på, både når det gjaldt bilde og tekst. Det burde for det første vært video. Hadde det vært video tørr jeg nesten ikke tenke på hva jeg kunne fått ut av det! 

Det koster altså ikke mye penger sammenlignet med mer tradisjonell markedsføring og resultatene det gir er rett og slett helt rå! Så hva er haken? TID! Dette tar masse tid! Man må produsere mye og godt materiale. Dette er svært tidkrevende. I tillegg må du sette deg inn i noe som antakelig er nytt for deg. Å lære seg noe nytt tar tid. Masse prøving og feiling! Og da har vi  ikke engang begynt å snakke om algorytmer. Er det noe som kan være frustrerende med markedsføring i sosiale medier er det de lynraske forandringene på plattformene og innføring/ endring av algorytmer. Du må rett og slett sette deg inn i hvordan Google, Facebook, Snapchat, Medium etc. driver business. Når du forstår hva de store gutta liker kan du begynne å leke med med dem å bli en leder i den mest populære gjengen i 2017! 

Dette kan du få til selv om du bare setter av godt med tid. Det er utfordrende men absolutt ikke umulig. Har du pågangsmot og ikke gir opp så går dette som alt annet. Da dette utvikler seg så vanvittig raskt finnes det ikke særlig relevant litteratur rundt dette emnet. 

Denice Hagen og Interior123 har siden august 2015 vært den ubestridte dronningen på sosiale medier i Norge. Hun har bygget opp Norges desidert største Instagram-konto med hele 2,3 millioner følgere. Vår felles passion er å skape fine ting og fortelle historien til de som ønsker å høre den. Om det er interiør, menneskekropper, bilder, videoer, antrekk eller noe heeelt annet spiller ikke særlig stor rolle. Det som derimot er viktig for oss når vi skal hjelpe andre bedrifter med dette er at vi får mulighet til å jobbe med helhetlig. Å ta over en Facebook eller Instagram-bruker i noen dager, eller sette opp en nettside alene blir det ikke noe resultater av. Vi elsker å se resultater, derfor tar vi bare på oss oppdrag der vi får muligheten til å skape nettopp dette!

NorskViggo SundvoldComment