Vi er alle i mediebransjen!

Jeg tror at vi alle er i mediebransjen i 2017. Om vi liker det eller ikke så er stort sett alle som driver forretning, uansett bransje også i mediebransjen. Jeg husker da jeg var liten og vi hadde en brun TV med bordantenne som fikk inn NRK og nesten TV2. På denne tiden var det TV, radio, telefon og postkassen som var veien inn til forbrukeren. Mediebransjen var forbeholdt etablerte TV og radiokanaler samt det nasjonale og lokale avisene. Du måtte betale i dyre dommer til de høye herrer som administrerte disse kanalene. De som ikke hadde råd til dette måtte kjørte rundt med flygeblader, banket dør og hang opp ganske fæle plakater på oppslagstavlene på matbutikken, med slike "riv av" lapper med et hus-telefonnummer på.

Det var nok sikkert "enklere før" på mange måter, da de fleste bransjer ikke var presset så hardt som de er idag. Jeg mener derimot at vi som markedsførere har noen enorme fordeler idag sammenlignet med det vi hadde å jobbe med på 90-tallet. 

Hvem som helst har nå mulighet til å starte sine egne mediekanaler og nå ut med sitt budskap helt gratis evt. svært rimelig sammenlignet med mer tradisjonell markedsføring. Bare tenk på det! Et konkret eksempel på å drive forretning i 1997 vs 2017: 

Du vet at du må få annonsen din opp foran øynene til 1000 mennesker for å selge 50 produkter med en fortjeneste på 200.- pr. stk.

Gå dør i 1997: 1/6 hus åpner døren OG lar deg presentere produktet ditt, 5 min. pr. dør = 2 presentasjoner i timen. et salg på 1/20 presentasjoner..  Da bruker du i tilfelle 10 timer pr. salg og har en timelønn på 20.- Prøve tlf. i stedet kanskje?

Facebook dark posts i 2017: Plassere en annonse for produktet ditt inn i Facebook feeden til en typisk kjøper av ditt produkt. Betale 10.- pr. klikk til nettbutikken din. Voilá! 

Så enkelt er det naturligvis ikke. Eller? Det er nok ikke fullt så enkelt! Men vet du hvem som kjøper produktet ditt og hvorfor de liker det så er du på god vei! Det du behøver nå er et velbalansert "triple threat" salgsvåpen! I interior123 kaller dette bueskyting:

  1. Pilspissen: En svært godt tilpasset annonse som treffer nøyaktig rett målgruppe midt i hjertet med en brutalt effektiv interessevekker!
  2. Pilen med rep: En nydelig kanal med masse underholdene og informativt innhold om produktet og selgeren, som kan væte appetitten og lokke kunden mot stedet hun kan handle, uten at hun blir skremt eller mister interessen på veien.
  3. Buen: En landingsside der kunden finner all den informasjonen hun måtte behøve for å ta det rette valget (KJØPE), samt en glassklar og enkel handling hun kan utføre for å erverve seg det fantastiske produktet og bli endel av det interessante samfunnet.

Dette fungerer utmerket for stort sett alle selskaper, men det må naturligvis tilpasses individuelt. Her handler det om erfaring og MYE prøving og feiling for å finne den rette balansen. Bruker du masse penger på å treffe så mange som mulig med annonsen, men har spart på å produsere en interessant annonse og et avgrenset riktig publikum, vil Facebook og Google skru opp prisen pr. klikk, da du "søpler til" feeden til brukerene deres. Er annonsen fantastisk, men stedet den potensielle kunden trykker seg videre til er uinspirerende og gir for dårlig informasjon, vil all trafikken annonsen genererte være forgjeves. Om annonsen genererer trafikk og siden inspirerer, men kunden ikke finner ut hvordan, eller det er for tungvindt å erverve seg produktet har du også tapt. Her handler det som sagt om å finne den rette balansen for ditt budsjett. Selv et enormt budsjett kan enkelt søles vekk hos webdesignere, grafisk designere og annonsekanaler, uten å gi noe i nærheten av et ønsket resultat. En velbalansert sammensetning krever mye tid til prøving og feiling, men kan gi vanvittige resultater på et veldig lavt budsjett. Her er det muligheter for de som tørr OG gidder! 

Så er du i mediebransjen ennå?

NorskViggo SundvoldComment